Nieuws

Volg deze pagina voor nieuws of schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Donateur worden

Wil jij graag doneren aan de stichting? Wat fijn! Je kunt uiteraard zelf een bedrag kiezen.

Als je ons wilt steunen

Stichting Giri Asih Nederland IBAN nummer: NL61ABNA0572578822

15-12-2019

Vandaag hebben wij ons benefiet evenement gehouden in Capelle aan de IJssel. Er was een mooie opkomst van circa 60 aanwezigen.

Na het welkomstwoord van voorzitter Peter ten Cate werd er een directe verbinding gemaakt met Bali. Als eerste op het programma stond de herdenking van Gert Versendaal waarvoor op beide locaties tegelijkertijd een kaars werd aangestoken ter ere van pak Gert, die ons een jaar eerder was ontvallen. Voor de kinderen was dit een emotioneel moment bij de herinnering hieraan.

In de zeer gewaardeerde aanwezigheid van Gert zijn familie, konden wij eerst genieten van het optreden van een traditionele Indonesische danseres, waarna de landelijk bekende zangeres Justine Pelmelay een belangeloos en spetterend optreden gaf.
Vanuit Bali heeft Dewi, de vrouw van Peter ten Cate, samen met de kinderen van Asrama ook nog een prachtig kerstlied gezongen.
Na deze optredens volgde de veiling van diverse schilderijen, waaronder 12 schilderijtjes die door de kinderen in het tehuis gemaakt waren en een vijftal gedoneerde doeken van verschillende schilderessen.

De schilderijtjes van de kinderen waren zeer gewild en brachten in totaal
het prachtige bedrag van €327,50 op. De kinderen zijn enorm trots en blij dat dit zoveel heeft opgeleverd! Het pronkstuk van de veiling, schilderij “Parasol” van Editha de Vos (www.ediart.nl) is verkocht voor een hele mooie 700 euro. Ook de armbandjes, welke door de kinderen in het tehuis gemaakt zijn, vonden gretig aftrek.
Deze kunnen nog steeds gekocht en besteld worden via ons email adres info@giri-asih.nl

 

Alle aanwezigen konden even bijkomen van de veiling door te genieten van het heerlijke Indonesische buffet, geheel gesponsord door restaurant Indrapura te Amsterdam. Het evenement werd afgesloten met een Indonesische dans en nog een toegift van Justine Pelmelay.

 

Na de balans opgemaakt te hebben kunnen wij spreken van een zeer geslaagd evenement met een mooie netto-opbrengst van €3.103, welke in zijn geheel ten goede komt aan het kindertehuis. Dan rest ons nog om alle aanwezigen in Capelle en in Bali, de donateurs, de locatie De Vijverhof en de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en bijdrage!

17-05-2019

Misschien kunt u zich herinneren dat afgelopen februari veel bewoners van het tehuis naar de bruiloft gegaan waren van oud-bewoner Yudek. Er bereikte ons een triest bericht dat eerder deze week het huis van Yudek haar gezin tot de grond toe afgebrand is. Dit kwam doordat de wierook, voor een offer, door de wind op het op de grond liggende matras geblazen is. Dit matras vatte vlam hierdoor met als gevolg dat het hele huis met inhoud afgebrand is. Yudek woont daar met haar man, schoonouders en zoontje van 6 maanden oud. Zij wonen nu tijdelijk bij een oom in huis. Gelukkig is niemand gewond geraakt. Lees hier meer met foto’s: Brand bij Yudek


U zult begrijpen dat op Bali geen verzekeringen worden afgesloten zoals in Nederland. Inmiddels doen wij ons best om Yudek en familie te helpen met benodigdheden en wederopbouw, maar mocht u zelf wat willen betekenen om dit gezin in grote nood te helpen dan kunt u doneren op de bekende Giri Asih bankrekening (t.n.v.: Giri Asih Nederland, IBAN nummer: NL61ABNA0572578822) onder vermelding van “Yudek”. Hierbij bij voorbaat onze dank namens Yudek en familie. Naar verwachting zijn er wel meerdere duizenden euro’s nodig.

Er verschijnen de laatste tijd regelmatig negatieve berichten in de media met betrekking tot vrijwilligerswerk in buitenlandse weeshuizen, waarbij de boventoon wordt gevoerd door commerciële belangen en uitbuiting. Recentelijk stonden er artikelen in De Telegraaf en Trouw. Hierin wordt geschreven dat “weeshuistoerisme een walgelijk businessmodel” is. Hoe staat Giri Asih tegenover deze vorm van weeshuisexploitatie?Allereerst distantiëren wij ons van de in de media vermelde excessen en proberen daar ook ver vanaf te blijven. Lees hier meer: Reactie op media artikelen

Na het verdrietige bericht over het overlijden van Theo Mariano de Calouta op 17 april, moeten we u helaas mededelen dat ook Gert Versendaal is overleden in zijn huis in Bali.

Vanaf eind november ging het bergafwaarts met Gert. Hij werd ziek, belandde half december in het ziekenhuis, maar wilde al snel gewoon thuis zijn. Gert was op, zag het niet meer zitten om zonder Theo te leven en wilde thuis zijn. Op 31 december 2018 in de ochtend heeft hij afscheid genomen van het leven. Op 5 januari, is pak Jerry gecremeerd en een dag later is zijn as op ceremoniële wijze over zee bij Perancak, vlak bij hun woning uitgestrooid. Met de kinderen gaat het goed, ze doen hun eigen ding en zijn naar omstandigheden vrolijk. Vooral de oudere kinderen maken zich wel zorgen over hoe het nu verder gaat met Panti Asuhan Pohsanten. Wij zijn vanuit de stichting en de mensen in en rond Panti Asuhan Pohsanten alle zeilen aan het bij zetten om het levenswerk van Gert en Theo te continueren. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die Gert heeft gekend in Nederland en Indonesië. Wij wensen zijn familie, vrienden en bekenden ontzettend veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

U zult begrijpen dat op Bali geen verzekeringen worden afgesloten zoals in Nederland. Inmiddels doen wij ons best om Yudek en familie te helpen met benodigdheden en wederopbouw, maar mocht u zelf wat willen betekenen om dit gezin in grote nood te helpen dan kunt u doneren op de bekende Giri Asih bankrekening (t.n.v.: Giri Asih Nederland, IBAN nummer: NL61ABNA0572578822) onder vermelding van “Yudek”. Hierbij bij voorbaat onze dank namens Yudek en familie. Naar verwachting zijn er wel meerdere duizenden euro’s nodig.

Herdenking voor overlijden van Theo Mariano di Calouta op 19 Mei 2018, te Zwijndrecht Het Bestuur van Giri Asih organiseert een herdenkings moment in Zwijndrecht.

De herdenking vindt plaats op 19 Mei 
Inloop 13:30
Start 14:00
Eind 18:00Locatie:
Spektakel Zwijndrecht
Norderstedtplein 10
3332 GK Zwijdrecht.Iedereen is uitgenodigd om langs te komen. Laten we samen een glas heffen op Theo!
Wij hopen jullie te kunnen verwelkomen in Zwijndrecht.mvg,
Het Bestuur van Giri Asih

Benefiet van Giri Asih, een gezellige en succesvolle bijeenkomst Update: 3 januari

Op zondagmiddag 22 december was de zaal van Festino in Zwijndrecht helemaal vol met vrienden, donateurs en belangstellenden. Gekomen om te horen
over de stichting Giri Asih en de ontwikkelingen in Pohsanten, Bali. En natuurlijk ook om geld bij elkaar te brengen voor het goede doel. Er waren meer dan 200 plaatsen verkocht, waarmee het bij voorbaat al een succes genoemd mocht worden. Maar ook op de avond zelf kon er nog gedoneerd worden, bijv. door de aankoop van een van de schilderijtjes die door de kinderen zelf gemaakt zijn en die onder leiding van Yvonne Keuls geveild werden.Er zijn 6 schilderijtjes geveild en die brachten allemaal rond de € 50 op, geweldig natuurlijk. Ook voor de kinderen die op deze manier zelf ook een bijdrage leverden aan de opbrengst.

De avond werd begonnen met een skype verbinding met de kinderen in het tehuis, daar draait het uiteindelijk allemaal om.Daarna was er een aantal optredens van artiesten die dit allemaal belangeloos hebben gedaan omdat zij de stichting een warm hart toedragen. Van Balinese dans tot kerstliederen en swingen tussen de tafeltjes door.Iedereen van harte bedankt voor het meeleven, het aanwezig zijn en de steun

Folders in verschillende Talen

Er is een folder beschikbaar van het werk in Pohsanten in verschillende talen. Mocht U deze willen gebruiken dan deze besteld worden. U krijgt dat een versie die geprint kan worden.

Verslag verblijf Pohsanten

Het verslag van een vrijwilliger die in Pohsanten is geweest, kunt u lezen op de pagina over vrijwilligers. Andere verhalen over vrijwilligers vind U regelmatig in de Naluri.

Zwemmen

De kop is ervan af. Roos heeft vandaag haar eerste zwemles gegeven in Indonesia. De komende anderhalve maand zijn de kinderen van het kindertehuis in Pohsanten haar leerlingen. U mag haar verhaal natuurlijk op onze site volgen, maar ze heeft ook een eigen blog, op http://rooswielink.reismee.nl/

  • Tuinproject begint te lopen
    De eerste aanzetten voor het tuinproject zijn een hele
    tijd geleden gedaan. De grond is omgespit. Er zijn voren gemaakt en er zijn diverse groentes in gekweekt. Wellicht zijn ze niet allemaal bekend in Nederland, maar dan heeft u een goede reden om eens langs te komen… We kweken momenteel mais, kangkung, kouseband, rode peper, “sayur hijau” (dat betekent “groene groente”, dus heel veel hulp is deze vertaling ook niet).
  • Facebook
    Wellicht een dooddoener in deze tijd… de stichting heeft een Facebook-pagina waarop veel meer foto’s te bekijken zijn dan via deze site. Door de pagina “Leuk te vinden”, te “liken” in Facebook taal, kunt u zien wat er allemaal gebeurt in het tehuis en wat de kinderen meemaken.
    Onze Facebook-pagina is www.facebook.com/Giri.Asih.Foundation