Nieuws

Volg deze pagina voor nieuws of schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Donateur worden

Wil jij graag doneren aan de stichting? Wat fijn! Je kunt uiteraard zelf een bedrag kiezen.

Als je ons wilt steunen

Stichting Giri Asih Nederland IBAN nummer: NL61ABNA0572578822

15-12-2019

Vandaag hebben wij ons benefiet evenement gehouden in Capelle aan de IJssel. Er was een mooie opkomst van circa 60 aanwezigen.

Na het welkomstwoord van voorzitter Peter ten Cate werd er een directe verbinding gemaakt met Bali. Als eerste op het programma stond de herdenking van Gert Versendaal waarvoor op beide locaties tegelijkertijd een kaars werd aangestoken ter ere van pak Gert, die ons een jaar eerder was ontvallen. Voor de kinderen was dit een emotioneel moment bij de herinnering hieraan.

In de zeer gewaardeerde aanwezigheid van Gert zijn familie, konden wij eerst genieten van het optreden van een traditionele Indonesische danseres, waarna de landelijk bekende zangeres Justine Pelmelay een belangeloos en spetterend optreden gaf.
Vanuit Bali heeft Dewi, de vrouw van Peter ten Cate, samen met de kinderen van Asrama ook nog een prachtig kerstlied gezongen.
Na deze optredens volgde de veiling van diverse schilderijen, waaronder 12 schilderijtjes die door de kinderen in het tehuis gemaakt waren en een vijftal gedoneerde doeken van verschillende schilderessen.

De schilderijtjes van de kinderen waren zeer gewild en brachten in totaal
het prachtige bedrag van €327,50 op. De kinderen zijn enorm trots en blij dat dit zoveel heeft opgeleverd! Het pronkstuk van de veiling, schilderij “Parasol” van Editha de Vos (www.ediart.nl) is verkocht voor een hele mooie 700 euro. Ook de armbandjes, welke door de kinderen in het tehuis gemaakt zijn, vonden gretig aftrek.
Deze kunnen nog steeds gekocht en besteld worden via ons email adres info@giri-asih.nl

 

Alle aanwezigen konden even bijkomen van de veiling door te genieten van het heerlijke Indonesische buffet, geheel gesponsord door restaurant Indrapura te Amsterdam. Het evenement werd afgesloten met een Indonesische dans en nog een toegift van Justine Pelmelay.

 

Na de balans opgemaakt te hebben kunnen wij spreken van een zeer geslaagd evenement met een mooie netto-opbrengst van €3.103, welke in zijn geheel ten goede komt aan het kindertehuis. Dan rest ons nog om alle aanwezigen in Capelle en in Bali, de donateurs, de locatie De Vijverhof en de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en bijdrage!

Folders in verschillende Talen

Er is een folder beschikbaar van het werk in Pohsanten in verschillende talen. Mocht U deze willen gebruiken dan deze besteld worden. U krijgt dat een versie die geprint kan worden.

Verslag verblijf Pohsanten

Het verslag van een vrijwilliger die in Pohsanten is geweest, kunt u lezen op de pagina over vrijwilligers. Andere verhalen over vrijwilligers vind U regelmatig in de Naluri.

Zwemmen

De kop is ervan af. Roos heeft vandaag haar eerste zwemles gegeven in Indonesia. De komende anderhalve maand zijn de kinderen van het kindertehuis in Pohsanten haar leerlingen. U mag haar verhaal natuurlijk op onze site volgen, maar ze heeft ook een eigen blog, op http://rooswielink.reismee.nl/

  • Tuinproject begint te lopen
    De eerste aanzetten voor het tuinproject zijn een hele
    tijd geleden gedaan. De grond is omgespit. Er zijn voren gemaakt en er zijn diverse groentes in gekweekt. Wellicht zijn ze niet allemaal bekend in Nederland, maar dan heeft u een goede reden om eens langs te komen… We kweken momenteel mais, kangkung, kouseband, rode peper, “sayur hijau” (dat betekent “groene groente”, dus heel veel hulp is deze vertaling ook niet).
  • Facebook
    Wellicht een dooddoener in deze tijd… de stichting heeft een Facebook-pagina waarop veel meer foto’s te bekijken zijn dan via deze site. Door de pagina “Leuk te vinden”, te “liken” in Facebook taal, kunt u zien wat er allemaal gebeurt in het tehuis en wat de kinderen meemaken.
    Onze Facebook-pagina is www.facebook.com/Giri.Asih.Foundation